Kalkoengehaktballetjes met rode kool

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoengehaktballetjes met rode kool

Kalkoengehaktballetjes met rode kool

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr gesneden rode kool
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel melk
  • 200 gr kalkoengehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rode kool ± 5 minuten in een pan met weinig water en de azijn.
  2. Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.
  3. Meng de sjalot en de melk door het gehakt en rol ± 10 balletjes van het gehakt.
  4. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
  5. Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.
  6. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  7. Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de
  8. marmelade al omscheppend ± 2 minuten.
  9. Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur nog
  10. ± 5 minuten.

Tips / Opmerkingen

Geef er rösti bij.