Kalkoenreepjes in roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoenreepjes in roomsaus

Kalkoenreepjes in roomsaus


Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met rijst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 1 schaaltje kalkoenreepjes (ca. 350 gram)
  • 4 eetlepels bloem
  • 400 ml kookroom (light, flesje à 250 ml)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  2. Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. 

  3. In braadpan boter verhitten en kalkoenreepjes 3 minuten bakken. 

  4. Champignons toevoegen en 3 minuten meebakken. 

  5. Bloem erover strooien en geheel 2 minuten laten pruttelen. 

  6. Room erbij schenken en goed roeren tot licht gebonden saus ontstaat. 

  7. Bouillontablet erboven verkruimelen en door saus roeren. 

  8. Saus 2 minuten tegen de kook aanhouden. 

  9. Tuinerwten (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 

  10. Kalkoen in roomsaus met zout en peper op smaak brengen en met rijst en tuinerwten serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Eugène Loron Mâcon Villages Blanc