Kalkoenreepjes in roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoenreepjes in roomsaus

Kalkoenreepjes in roomsaus

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met rijst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram rijst
  • 250 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 1 schaaltje kalkoen ((ca. 350 gram))
  • 4 eetlepels bloem
  • 400 ml kookroom ((light, flesje à 250 ml))
  • 1 kippenbouillon
  • 1 pak tuinerwten ((diepvries, 450 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. 
  • In braadpan boter verhitten en kalkoenreepjes 3 minuten bakken. 
  • Champignons toevoegen en 3 minuten meebakken. 
  • Bloem erover strooien en geheel 2 minuten laten pruttelen. 
  • Room erbij schenken en goed roeren tot licht gebonden saus ontstaat. 
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en door saus roeren. 
  • Saus 2 minuten tegen de kook aanhouden. 
  • Tuinerwten (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 
  • Kalkoen in roomsaus met zout en peper op smaak brengen en met rijst en tuinerwten serveren.

Tips / Opmerking

Wijnadvies: Eugène Loron Mâcon Villages Blanc