Kalkoensaté in ketjapmarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoensaté in ketjapmarinade

Kalkoensaté in ketjapmarinade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met gevogelte
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr kalkoenfilet
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 mespunt sambal
  • ook nodig:
  • 12 houten spiesen of barbecuespiesen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Meng de ketjap met de olie, het limoensap en de sambal en laat de kalkoen hierin ± een half uur marineren.
  3. Schep het vlees af en toe om.
  4. Verdeel de kalkoenstukjes over de 12 spiesen en rooster het vlees op de hete barbecue in ± 10 minuten goudbruin en door en door gaar.
  5. Bestrijk het tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.