Kalkoensoep met Chinese paddestoelen

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoensoep met Chinese paddestoelen

Kalkoensoep met Chinese paddestoelen

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 175 gr kalkoenborst zonder been
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen zoals wolkenoren of boomoren
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 plakje geschilde verse gemberwortel
  • zout
  • witte versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig.

  2. Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes.
  3. Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan.

  4. Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg.
  5. Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen.

  6. Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken.

  7. Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat extra zout.

  8. Dien de soep in verwarmde kommen op.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook.