Kalmthoutse roomsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kalmthoutse roomsoep
Print

Kalmthoutse roomsoep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kroppen sla
  • 8 uien
  • 50 gr boter
  • 60 gr rijstmeel
  • 1 brood
  • 2 eigelen
  • 3 liter rundsbouillon
  • boter
  • olie
  • volle melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Was en versnijd de sla.
  • Schil de uien en stoof ze in boter aan.
  • Voeg de sla toe en stoof die verder mee aan.
  • Doe er de bouillon bij, breng die aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de ui zacht is.
  • Bind de soep vervolgens met het rijstmeel, mix en kruid haar en haal de soep door een zeef.
  • Klop de eigelen door de volle melk.
  • Bak de broodkorstjes in olie en werk af met het melk-eigeelmengsel.