Kaneel brownie krans

      Geen reacties op Kaneel brownie krans

 

Kaneel-brownie krans

Recept categorie Cake, Cupcakes / Muffins, Gebak
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 200 gr pure chocolade in blokjes
  • 100 gr boter
  • 3 eieren
  • zout
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 eetlepel kaneel
  • 100 gr walnoten grofgehakt
  • poedersuiker

extra nodig:

  • ronde rijstrandvorm met platte onderkant, ingevet en bodem met paneermeel bestrooid

Hoe maak ik het klaar?


  1. Oven voorverwarmen op 175C.
    Chocolade met boter au bain-marie al roerend laten smelten.
  2. In kom eieren, zout, basterdsuiker en vanillesuiker schuimig kloppen. Chocolademassa erdoor
  3. roeren. Bakmeel, kaneel en noten erdoor roeren. Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In
  4. midden van oven in 45-55 minuten gaar bakken (als metalen pen er schoon uitkomt is gebak
  5. gaar).
  6. Minstens 4 uur laten afkoelen. Browniekrans storten en meteen weer omkeren.
  7. Rooster met ruitpatroon op krans leggen en krans met poedersuiker bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.