Kantonese tongsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kantonese tongsoep

 

Print

Kantonese tongsoep

Kantonese gerechten komen oorspronkelijk uit Guangzhou, de grootste stad van de
provincie Guangdong, die aan de zuidkant van China ligt. Deze gerechten zijn al
bekend vanaf de vroegste geschiedenis van China. Ze bestaan uit een grote diversiteit
van licht gekruide gerechten, die uitstekend passen bij de hedendaagse trend van de
culinaire kookkunst. Door het toevoegen van nieuwe gerechten en het toepassen van
nieuwe kooktechnieken, zijn ze in de loop der jaren sterk ontwikkeld tot een zeer
populaire culinaire trend in China. Met behulp van de oversea Chinezen worden deze
gerechten ook in andere delen van de wereld zoals Europa, Amerika en Australië,
steeds bekender, geaccepteerd en gewaardeerd.
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Chinese keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr tong filet
  • 4 eetlepels rijst
  • 3 in smalle repen gesneden stengels bleekselderij
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 3 in stukjes gesneden worteltjes
  • 3 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 eetlepel sojasaus ketjap
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels olie
  • 6 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 1 liter kippenbouillon van kip getrokken of van bouillonblokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de tongfilets, snijd ze overdwars in vingerbrede repen en snijd deze weer in stukken van 2 cm.
  • Leg de vis in een kom en giet daar de soja, sherry en olie in.
  • Schep de vis om en zet de kom afgedekt 2 uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast.
  • Week de paddestoelen in veel water.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook, was de rijst en kook deze 10-15 minuten in de kippenbouillon.
  • Voeg dan de selderij, ui en wortel toe en laat ± 10 minuten op een laag vuurtje doorpruttelen.
  • Roer de bouillon om, doe er de stukjes tong bij en zorg ervoor dat de bouillon aan de kook blijft.
  • Snijd de geweekte paddestoelen in stukken en doe ze in de pan.
  • Voeg na 5 minuten koken wat vers gemalen peper toe.
  • Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met sojasaus, peper en zout.
  • Serveer de sjalotjes apart bij de soep.