Karameltaartjes

      Geen reacties op Karameltaartjes

 

Karameltaartjes

Karameltaartjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de karamelvulling:

  • 2 blikjes melk
  • Voor het korstdeeg:
  • 250 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroen
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • Zout
  • 1 ei (m)

Voor de amandelen:

  • 200 gram amandelen
  • 120 gram poedersuiker
  • Voor de topping:
  • 300 gram slagroom
  • 40 gram suiker
  • Merg van een vanillestokje
  • 1 mango

Extra nodig:

  • boter
  • Bloem
  • Steunvulling (bakkorrels of oude gedroogde peulvruchten)
  • Bakplaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Begin een dag van tevoren.
  • Zet de ongeopende blikjes melk in een zeef in een ruime pan.
  • Zet ze onder water, breng het water langzaam aan de kook en laat het 3-4 uur heel zacht koken.
  • Let op dat de pan niet droog kookt.
  • Laat de blikjes vervolgens een nacht langzaam afkoelen.
  • Snijd voor het deeg de boter in kleine blokjes.
  • Meng de bloem met poedersuiker, citroenschil, vanillesuiker en een snufje zout in de keukenmachine.
  • Meng de boterblokjes er met de pulseerknop door.
  • Voeg het ei toe en meng het kort.
  • Wikkel het deeg in folie en leg het ca. 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  • Beboter ondertussen de vormpjes.
  • Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak dun uit en snijd er 8 cirkels uit die 2 cm groter zijn dan de vormpjes.
  • Bekleed de vormpjes met het deeg en zorg voor een nette rand.
  • Dek de vormpjes af met folie en zet ze ca. 15 minuten in de koelkast.
  • Neem 8 stukken bakpapier die ruim in de vormpjes passen.
  • Maak van elk stuk papier een prop en vouw ze weer open.
  • Bekleed de deegvormpjes met de stukken papier en leg de steunvulling erin.
  • Bak de taartjes op Hetelucht Plus 180°C, gedurende 10-15 minuten op het 2e niveau van onderen of tot ze gaar zijn.
  • Verwijder het bakpapier met de steunvulling.
  • Indien de bodems nog niet gaar zijn, bakt u ze zonder steunvulling nog paar minuten langer.
  • Laat het deeg wat afkoelen en neem de bodems uit de vormpjes.
  • Wel de amandelen een paar minuten in water.
  • Giet ze af en meng ze met de poedersuiker.
  • Verdeel de gesuikerde amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Karamelliseer ze in de voorverwarmde oven op Hetelucht Plus 220°C gedurende ca. 10 minuten op het 2e niveau van onderen.
  • Neem de amandelen uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Klop de slagroom met suiker en vanillemerg stijf.
  • Open de blikjes gecondenseerde melk en verdeel de karamel over de taartjes.
  • Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes die u over de karamel verdeelt.
  • Garneer de taartjes met een toef room en bestrooi ze met de amandelen.

Tips / Opmerking

Het bereiden van de karamel is eenvoudig maar tijdrovend.
Begint u daarom met dit recept minimaal een dag van tevoren.
In de stoomoven kunt u een aantal blikjes gecondenseerde melk tegelijk stomen zodat u altijd een voorraadje in de kast hebt.