Karithopita Athinaiki

      Reacties uitgeschakeld voor Karithopita Athinaiki

Karithopita Athinaiki

Recept categorie Cake
Keuken: Griekse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr bloem
  • 750 gr walnoten
  • 300 gr suiker
  • 120 gr boter
  • 8 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 cakeblik van 5 cm hoog en 30 bij 22 cm
  • Voor de siroop:
  • 360 gr suiker
  • 6 dl water
  • 2 wijnglazen cognac

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maal de walnoten grof en bewaar 2 eetlepels.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
  3. Meng de boter en suiker tot een crème en voeg één voor één de eidooiers toe.
  4. Voeg de helft van het eiwit en de kaneel toe.
  5. Voeg geleidelijk het meel, het bakpoeder en de walnoten toe.
  6. Voeg als laatste het resterende eiwit toe.
  7. Giet het mengsel in een beboterde springvorm, besprenkel met de resterende
  8. walnoten en bak in een oven (180°C) 40 minuten.
  9. Maak intussen de siroop; voeg de cognac pas toe als de suiker is opgelost en
  10. de siroop indikt.
  11. Giet de hete siroop over de cake als die uit de oven komt.

Tips / Opmerkingen

Dien de cake koud op.