Karnemelk wafels voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Karnemelk wafels voor de Kerst

 

Karnemelk wafels voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met ei
Keuken: Belgische keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 10 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram boter
  • 80 gram fijne poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • zout
  • dl karnemelk
  • 25 gram boter
  • poedersuiker

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. 50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren.

  2. Eieren er een voor een doorkloppen.

  3. Bloem, koekkruiden en zout zeven.

  4. Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat.

  5. Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen.

  6. Wafels invetten, aan een kant met beslag vullen en dichtdoen.

  7. Wafels in elektrisch wafelijzer 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant 3 minuten.

  8. Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien.

  9. Warm serveren.

Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.