Kastanjechampignons met knoflookboter

      Reacties uitgeschakeld voor Kastanjechampignons met knoflookboter

 

Kastanjechampignons met knoflookboter

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Voorgerecht
Extra info Vegetarisch
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 24 grote kastanje- of grotchampignons
  • 150 gram zachte boter
  • 5 eetlepels verse fijngesneden peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel beetje citroensap
  • zout en peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Trek de steeltjes uit de champignons en bewaar ze.
  3. Meng in een kommetje de boter, peterselie, geperste knoflook, citroensap, zout en peper.
  4. Leg de champignons op een plat ovenschaaltje met de bolle kant naar beneden.
  5. Doe in iedere champignon een schepje van het botermengsel en leg de steeltjes daar weer op.
  6. Zet 10-15 minuten in het midden van de oven totdat de champignons mooi bruin zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer de champignons warm met wat stokbrood.