Kastanjesambal

      Geen reacties op Kastanjesambal
Print

Kastanjesambal

bijgerecht (zeer pittig)
Categorie Bijgerecht, Saus
porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 10 rode spaanse pepers
  • 2 niet te kleine uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 gekookte kastanjes
  • olie
  • zout
  • zoete ketjap

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd alle ingredienten zo klein mogelijk en bak alles al roerend in hete olie. Neem de pan
  • van het vuur, strooi er wat zout over en roer er een scheutje zoete ketjap door.
  • U kunt de sambal niet langer dan een paar weken koel bewaren.
  • 8 x Een bijgerecht bij wild
  • Gratin van (1 minuut voorgekookte) in kwarten gesneden witlofstruikjes en luciferdunne
  • reepjes knolselderij. Laat deze, bestrooid met geraspte kaas, onder de grill kleuren.
  • Kortgebakken mengsel van 50 gr kleiner gesneden spekjes, 10 sjalotjes in partjes, 500 gr
  • kortgekookte spruitjes en 500 gr gare kleine aardappeltjes.
  • Hol appels in de schil (met een grapefruitmesje) uit, vul ze met gekruide aardappelpuree en
  • pof ze in aluminiumfolie bij 200 èC 30 minuten.
  • Vul reuzechampginons met een mengsel van evenveel gehakte olijven, pijnboompitten,
  • geraspte oude kaas plus broodkruim. Laat ze onder de grill kleuren.
  • Strooi er 1 theelepel tijmblaadjes over.
  • Beleg halve, in de schil gekookte aardappeltjes elk met een stukje Bressot met peper. Laat de
  • kaas onder de grill smelten. Schenk er wat vinaigrette van olijfolie, tijm en balsamicoazijn over.
  • Snijd een fylodeeg-velletje in vieren, bestrijk ze met boter, leg ze op elkaar in een bakje en
  • bak ze. Vul ze met een roerbakmengsel van r”sti met knoflook, dungesneden Chinese kool en
  • sesamzaad.
  • Bak gemengde paddestoelen 5 minuten met knoflook en peper, vermeng ze met een flinke
  • schep Vooraf & Toe en verpak ze in een voorgekookt koolblad.
  • Schik er een preilintje om.