Kastanjesambal

      Geen reacties op Kastanjesambal

Kastanjesambal

bijgerecht (zeer pittig)
Recept categorie Bijgerecht, Saus
Porties 10
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 10 rode spaanse pepers
  • 2 niet te kleine uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 gekookte kastanjes
  • olie
  • zout
  • zoete ketjap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd alle ingredienten zo klein mogelijk en bak alles al roerend in hete olie. Neem de pan
  2. van het vuur, strooi er wat zout over en roer er een scheutje zoete ketjap door.
  3. U kunt de sambal niet langer dan een paar weken koel bewaren.
  4. 8 x Een bijgerecht bij wild
  5. Gratin van (1 minuut voorgekookte) in kwarten gesneden witlofstruikjes en luciferdunne
  6. reepjes knolselderij. Laat deze, bestrooid met geraspte kaas, onder de grill kleuren.
  7. Kortgebakken mengsel van 50 gr kleiner gesneden spekjes, 10 sjalotjes in partjes, 500 gr
  8. kortgekookte spruitjes en 500 gr gare kleine aardappeltjes.
  9. Hol appels in de schil (met een grapefruitmesje) uit, vul ze met gekruide aardappelpuree en
  10. pof ze in aluminiumfolie bij 200 èC 30 minuten.
  11. Vul reuzechampginons met een mengsel van evenveel gehakte olijven, pijnboompitten,
  12. geraspte oude kaas plus broodkruim. Laat ze onder de grill kleuren.
  13. Strooi er 1 theelepel tijmblaadjes over.
  14. Beleg halve, in de schil gekookte aardappeltjes elk met een stukje Bressot met peper. Laat de
  15. kaas onder de grill smelten. Schenk er wat vinaigrette van olijfolie, tijm en balsamicoazijn over.
  16. Snijd een fylodeeg-velletje in vieren, bestrijk ze met boter, leg ze op elkaar in een bakje en
  17. bak ze. Vul ze met een roerbakmengsel van r”sti met knoflook, dungesneden Chinese kool en
  18. sesamzaad.
  19. Bak gemengde paddestoelen 5 minuten met knoflook en peper, vermeng ze met een flinke
  20. schep Vooraf & Toe en verpak ze in een voorgekookt koolblad.
  21. Schik er een preilintje om.