Kebab met gekruid pitabrood

      Reacties uitgeschakeld voor Kebab met gekruid pitabrood

Kebab met gekruid pitabrood

Recept categorie Barbeque, Broodjes, Lamsvlees
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verdeel brooddeeg van witbroodmix met olijfolie en water in bolletjes van 75 gr en rol elk bolletje tot een dunne ronde lap uit.
  2. Laat het deeg rijzen, bak de broodjes in een zeer hete oven van 250°C 10 minuten voor en rooster ze op de barbecue aan beide kanten.
  3. Bestrijk ze met mangochutney en humus (laat hiervoor 1/2 literblik kikkererwten uitlekken en pureer ze met 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel komijn, 4 eetlepels sesampasta, wat citroensap en wat olijfolie).
  4. Bestrooi de broodjes met peterselie en pijnboompitten.
  5. Vermeng voor de kebab 350 gr lamsgehakt, 250 gr kalfsgehakt, 1 geraspte ui, 3 gehakte knoflooktenen, 3 eetlepels peterselie, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel peper en zout en kneed dit glad met 1 dl water.
  6. Kneed het rond (platte) grillpennen tot dunne worstjes en rooster die aan beide kanten goudbruin.