Kebab met gekruid pitabrood

      Reacties uitgeschakeld voor Kebab met gekruid pitabrood

Kebab met gekruid pitabrood

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Broodjes/ Lamsvlees
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Verdeel brooddeeg van witbroodmix met olijfolie en water in bolletjes van 75 gr en rol elk bolletje tot een dunne ronde lap uit.
  • Laat het deeg rijzen, bak de broodjes in een zeer hete oven van 250°C 10 minuten voor en rooster ze op de barbecue aan beide kanten.
  • Bestrijk ze met mangochutney en humus (laat hiervoor 1/2 literblik kikkererwten uitlekken en pureer ze met 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel komijn, 4 eetlepels sesampasta, wat citroensap en wat olijfolie).
  • Bestrooi de broodjes met peterselie en pijnboompitten.
  • Vermeng voor de kebab 350 gr lamsgehakt, 250 gr kalfsgehakt, 1 geraspte ui, 3 gehakte knoflooktenen, 3 eetlepels peterselie, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel peper en zout en kneed dit glad met 1 dl water.
  • Kneed het rond (platte) grillpennen tot dunne worstjes en rooster die aan beide kanten goudbruin.