Keftedakia

      Reacties uitgeschakeld voor Keftedakia

 

Keftedakia

(gehaktballetjes in tomatensaus)
Recept printen
Recept categorie: met vlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ontkorst sneetje witbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 300 gr gehakt (of lamsgehakt)
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gr)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verkruimel het sneetje brood.
  • Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Vermeng het gehakt met het broodkruim, de knoflook, de sjalot, het
  • losgeklopte ei, de mosterd, peper en zout naar smaak, het kaneelpoeder en de
  • helft van de peterselie en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de olie in een ruime koekpan en bak de balletjes hierin rondom bruin
  • en gaar.
  • Voeg de puree en de tomaat toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes
  • koken.
  • Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de peterselie en serveer direct.