Keftedakia

      Reacties uitgeschakeld voor Keftedakia

 

Keftedakia

(gehaktballetjes in tomatensaus)

Recept categorie Gerecht met vlees
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ontkorst sneetje witbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 vleestomaat
  • 300 gr rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree 140 gr

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verkruimel het sneetje brood.
  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Vermeng het gehakt met het broodkruim, de knoflook, de sjalot, het
  5. losgeklopte ei, de mosterd, peper en zout naar smaak, het kaneelpoeder en de
  6. helft van de peterselie en vorm er kleine balletjes van.
  7. Verhit de olie in een ruime koekpan en bak de balletjes hierin rondom bruin
  8. en gaar.
  9. Voeg de puree en de tomaat toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes
  10. koken.
  11. Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de peterselie en serveer direct.