Keftethes

      Reacties uitgeschakeld voor Keftethes

Keftethes

(Griekse gehaktballen)

Recept categorie Gerecht met vlees
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote fijngesnipperde ui
  • 1 eetlepel olie
  • 800 gr mager rundergehakt
  • 2 koppen paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 1/2 eetlepel fijngewreven gedroogde kruizemunt
  • 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels ouzo
  • 1/2 kop bloem
  • 1/2 kop olijfolie
  • 1/2 kop maïs- of zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij goudbruin is.
  2. Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere
  3. ingrediënten aan toe, behalve de bloem en de olijf- en maïsolie.
  4. Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk
  5. van de hand af gaat.
  6. Rol hiervan kleine ellipsvormige ballen; rol deze vervolgens door de bloem.
  7. Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen
  8. aan één zijde tot ze goed bruin zijn.
  9. Rol ze voorzichtig met een vork om en braad ze aan de andere kant eveneens
  10. bruin.
  11. Leg de gehaktballen op keukenpapier om de olie eraf te deppen.

Tips / Opmerkingen

Serveer de keftethes met pilaf en griekse salade.