Keftethes

      Reacties uitgeschakeld voor Keftethes

Keftethes

(Griekse gehaktballen)
Recept printen
Recept categorie: met vlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 800 gr mager rundergehakt
  • 2 paneermeel
  • 2 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 1/2 eetlepel munt
  • 1 1/2 eetlepel peterselie
  • 2 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels ouzo
  • 1/2 kop bloem
  • 1/2 kop olijfolie
  • 1/2 kop zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij goudbruin is.
  • Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere
  • ingrediënten aan toe, behalve de bloem en de olijf- en maïsolie.
  • Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk
  • van de hand af gaat.
  • Rol hiervan kleine ellipsvormige ballen; rol deze vervolgens door de bloem.
  • Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen
  • aan één zijde tot ze goed bruin zijn.
  • Rol ze voorzichtig met een vork om en braad ze aan de andere kant eveneens
  • bruin.
  • Leg de gehaktballen op keukenpapier om de olie eraf te deppen.

Tips / Opmerking

Serveer de keftethes met pilaf en griekse salade.