Kempense krachtsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kempense krachtsoep
Print

Kempense krachtsoep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week. Daarna mogen ze in licht gezouten water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.
  • Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe.
  • Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook.
  • Laat de ingrediënten zachtjes gaar worden.
  • Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiljte, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.
  • Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken.
  • Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend
  • garnituur. Voeg ze bij de soep voor de finishing touch.