Kempense krachtsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kempense krachtsoep

Kempense krachtsoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week. Daarna mogen ze in licht gezouten water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.

  2. Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe.
  3. Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook.
  4. Laat de ingrediënten zachtjes gaar worden.
  5. Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiljte, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.

  6. Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken.
  7. Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend
  8. garnituur. Voeg ze bij de soep voor de finishing touch.