Kerrie-kokossoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kerrie-kokossoep

Kerrie-kokossoep

Recept categorie Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en pers de teentjes knoflook.

  2. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  3. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut. 

  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  5. Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door. 

  6. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken.

  7. Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap.

  8. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: vervang de Ketjap door een paar eetlepels Conimex Woksaus Curry Kokos of een scheutje Sojasaus. Gebruik in plaats van Seroendeng 100 g alfalfa.