Kerriebroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriebroodjes

Kerriebroodjes

Recept categorie Barbeque, Broodjes, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr in kleine blokjes gesneden plakken lamsbout
  • 4 eetlepels fijngehakte sjalotten
  • 2 fijngehakte peentjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 1/2 dl kippenbouillon tablet
  • 3 aardappelen in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • zout peper
  • 1 bekertje zure room
  • 6 zachte ronde broodjes
  • gesmolten boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een grote koekepan, doe het vlees erbij, voeg de sjalotten, peentjes en kerrie toe en laat dit, onder voortdurend roeren, 5 minuten sudderen.

  2. Voeg de knoflook, kippenbouillon en aardappelen toe en laat alles in een gesloten pan zachtjes sudderen.

  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de kerriestoofpot opnieuw en roer er de zure room door.
  5. Snijd de bovenkant van de broodjes af en verwijder het binnenste brood.
  6. Besmeer de broodjes rondom met wat gesmolten boter en vul ze met het kerrievleesmengsel.

  7. Zet de kapjes er weer op en wikkel elk broodje in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.

  8. Leg de pakketjes rondom in de as van het barbecuevuurtje tot ze voldoende zijn opgewarmd.