Kerriebroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriebroodjes

Kerriebroodjes

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Broodjes/ Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr in kleine blokjes gesneden plakken lamsbout
  • 4 eetlepels fijngehakte sjalotten
  • 2 fijngehakte peentjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 knoflook
  • 1 1/2 dl kippenbouillon (tablet)
  • 3 aardappel (in kleine dobbelsteentjes gesneden )
  • zout (peper)
  • 1 bekertje zure room
  • 6 zachte (ronde broodjes)
  • boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een grote koekepan, doe het vlees erbij, voeg de sjalotten, peentjes en kerrie toe en laat dit, onder voortdurend roeren, 5 minuten sudderen.
  • Voeg de knoflook, kippenbouillon en aardappelen toe en laat alles in een gesloten pan zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de kerriestoofpot opnieuw en roer er de zure room door.
  • Snijd de bovenkant van de broodjes af en verwijder het binnenste brood.
  • Besmeer de broodjes rondom met wat gesmolten boter en vul ze met het kerrievleesmengsel.
  • Zet de kapjes er weer op en wikkel elk broodje in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Leg de pakketjes rondom in de as van het barbecuevuurtje tot ze voldoende zijn opgewarmd.