Kerriekip met fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriekip met fruit

 

Kerriekip met fruit

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr kipfilet
  • boter
  • zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 150 gr champignons
  • 50 gr rozijnen
  • 1 klein blikje ananas schijven
  • 2 bananen
  • 50 gr pinda's zonder vliesje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak die in boter goudbruin.
  2. Strooi er wat zout, kerriepoeder en paprikapoeder over.
  3. Snipper de uien en het teentje knoflook en fruit ze mee.
  4. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  5. Snijd de champignons in plakjes en laat alles, onder af en toe omscheppen, op laag vuur 25 minuten pruttelen.

  6. Snijd de ananas in stukjes en de banaan in plakjes en schep die met het ananassap en de pinda's bij het vlees.

  7. Laat alles nog 5 minuten pruttelen.
  8. Serveer met witte rijst.