Kerriekip met fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriekip met fruit

 

Kerriekip met fruit

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kip
  • boter
  • zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 150 gr champignons
  • 50 gr rozijnen
  • 1 klein blikje ananas (schijven)
  • 2 bananen
  • 50 gr pinda's (zonder vliesje)

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak die in boter goudbruin.
  • Strooi er wat zout, kerriepoeder en paprikapoeder over.
  • Snipper de uien en het teentje knoflook en fruit ze mee.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  • Snijd de champignons in plakjes en laat alles, onder af en toe omscheppen, op laag vuur 25 minuten pruttelen.
  • Snijd de ananas in stukjes en de banaan in plakjes en schep die met het ananassap en de pinda's bij het vlees.
  • Laat alles nog 5 minuten pruttelen.
  • Serveer met witte rijst.