Kerrieschotel met verse ananas, Valessblokjes en rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Kerrieschotel met verse ananas, Valessblokjes en rijst

 

Kerrieschotel met verse ananas, Valessblokjes en rijst

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met groenten/ met rijst
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 el Kerriepoeder
  • peper & zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes Valess roerbakblokjes mild gekruid (à 225 g)
  • 400 g rijst
  • 500 gram prei
  • 1 grote ui
  • 1 ananas (verse )
  • flesje kookroom light (à 250 ml (of Alpro soja cuisine))

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een marinade met het kerriepoeder, vers gemalen peper en zout en de olie en laat de Valessblokjes hierin 15 minuten afgedekt en op kamertemperatuur marineren.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Was de prei.
  • Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.
  • Schil en snijd de ananas in blokjes.
  • Bak de valessblokjes in een hapjespan met antiaanbaklaag bruin, zonder extra olie te gebruiken, en haal ze uit de pan.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en voeg dan de prei toe en bak dit 5-8 minuten op.
  • Voeg de room en extra kerriekruiden toe, vers gemalen peper en zout naar smaak.
  • Doe de ananas en Valessblokjes erbij en warm het geheel goed door.
  • Serveer met de rijst en een frisse salade.

Tips / Opmerking

Recept is afkomstig van Valess