Kerriesoep met ei

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriesoep met ei

 

Print

Kerriesoep met ei

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 bouillontabletten
  • 1 1/4 liter water
  • 0.5 kopje rijst
  • 30 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 1 1/2 theelepel kerrie
  • 1 ui
  • 1 scheutje koffieroom of melk
  • 2 hardgekookte eieren

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de bouillon.
  • Kook de rijst hierin 15 minuten.
  • Snipper intussen de ui (niet te fijn) en snijd de eieren in dunne plakjes.
  • Bak de ui met de kerrie in de boter zachtjes tot de ui gaar is.
  • Voeg dan de bloem toe (het geheel gaat nu behoorlijk aan elkaar plakken, maar dat komt wel goed).
  • Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
  • Roer telkens zolang tot de bouillon is opgenomen.
  • Ga hiermee door tot alle bouillon is toegevoegd.
  • Laat de soep nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
  • Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de koffieroom en de eieren toe.