Kerriesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriesoep
Print

Kerriesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui of prei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel boter of olie
  • 3-4 theelepels kerrie
  • 40 gr bloem
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 6 eetlepels melk of room

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui of de prei en de appel zo fijn mogelijk en fruit ze met de kerrie heel zachtjes in de boter tot de ui zacht wordt.
  • Stuif er de bloem over, schep goed door en laat de bloem zachtjes meefruiten.
  • Giet er dan geleidelijk de koude bouillon bij en laat die, al roerend, boven zeer zacht vuur een beetje binden.
  • Laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de room of melk toe en laat nog even door pruttelen.
  • Als u melk gebruikt, kunt u in de borden op de soep een lepel zure room of
  • Bulgaarse yoghurt schenken.
  • U kunt verder aan deze soep toevoegen: een blik soepballetjes; in blokjes gesneden ham; in plakjes gesneden champignons; dobbelsteentjes lichtgebakken aardappel of blokjes gebakken brood.