Kerriesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kerriesoep

Kerriesoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui of prei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel boter of olie
  • 3-4 theelepels kerrie
  • 40 gr bloem
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 6 eetlepels melk of room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui of de prei en de appel zo fijn mogelijk en fruit ze met de kerrie heel zachtjes in de boter tot de ui zacht wordt.
  2. Stuif er de bloem over, schep goed door en laat de bloem zachtjes meefruiten.
  3. Giet er dan geleidelijk de koude bouillon bij en laat die, al roerend, boven zeer zacht vuur een beetje binden.
  4. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de room of melk toe en laat nog even door pruttelen.
  5. Als u melk gebruikt, kunt u in de borden op de soep een lepel zure room of
  6. Bulgaarse yoghurt schenken.
  7. U kunt verder aan deze soep toevoegen: een blik soepballetjes; in blokjes gesneden ham; in plakjes gesneden champignons; dobbelsteentjes lichtgebakken aardappel of blokjes gebakken brood.