Kersen mascarpone strudel

      Geen reacties op Kersen mascarpone strudel

 

Kersen mascarpone strudel

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 4 el poedersuiker
  • 1 een ei om te bestrijken
  • 50 g chocolade om grof te raspen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven op 220° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd over de lang zijde van het deeg een reepje van 1 cm af en leg dit weer op de rand. Herhaal dit nogmaals.
  3. Doe dit nu 1 keer voor de korte zijde van het deeg. Prik de rest van het deeg in met een vork.
  4. Bestrijk de rand met ei en bak in het midden van de oven gedurende 15-20 min. goudbruin. Laat het deeg afkoelen.
  5. Meng de mascarpone met het vanillemerg en de poedersuiker.
  6. Strijk het mengsel uit over het afgebakken deeg. Verdeel hierover de vlaaivulling
  7. Rasp de chocolade grof en strooi dit over de vlaaivulling.