Kersenmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Kersenmousse

Kersenmousse

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • ½ liter blanke vla
  • 1 pot kersen (380 ml)
  • 8 chocola ((decoratie))

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. 
  • Klop de slagroom met de mixer stijf. 
  • Schenk de vla in een andere kom. 
  • Schep de stijve slagroom steeds in kleine beetjes door de vla. 
  • Nu is het mousse geworden. 
  • Zet de kom met mousse minimaal een uur in de koelkast. 
  • Laat de kersen in de zeef uitlekken. 
  • Dep ze nog even goed droog. 
  • Door te natte kersen, kan de mousse te dun worden. 
  • Schep de helft van de vlamousse in de coupeglazen. 
  • Leg de kersen hierop. 
  • Hou er 8 apart om het toetje mee te versieren. 
  • Schep nu de rest van de vlamousse in de glazen. 
  • Strijk de mousse glad. 
  • Versier elk toetje met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.