Kersenmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Kersenmousse

Kersenmousse

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • ½ liter blanke vla
  • 1 pot kersen (380 ml)
  • 8 chocoladeblaadjes (decoratie)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. 

  2. Klop de slagroom met de mixer stijf. 

  3. Schenk de vla in een andere kom. 

  4. Schep de stijve slagroom steeds in kleine beetjes door de vla. 

  5. Nu is het mousse geworden. 

  6. Zet de kom met mousse minimaal een uur in de koelkast. 

  7. Laat de kersen in de zeef uitlekken. 

  8. Dep ze nog even goed droog. 

  9. Door te natte kersen, kan de mousse te dun worden. 

  10. Schep de helft van de vlamousse in de coupeglazen. 

  11. Leg de kersen hierop. 

  12. Hou er 8 apart om het toetje mee te versieren. 

  13. Schep nu de rest van de vlamousse in de glazen. 

  14. Strijk de mousse glad. 

  15. Versier elk toetje met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.