Kerstbombe

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstbombe

Kerstbombe

Recept categorie Gerecht met fruit
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl melk
  • ½ dl water
  • ½ liter water
  • 200 gram amandelspijs
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram kersen zonder pit
  • 4 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 cake
  • 5 eetlepels rum
  • ½ pot bosvruchtenjam
  • 1 dl port
  • 1 sinaasappel
  • beetje poedersuiker
  • 1 flesje uitgeperste citroensap of 2 el citroensap uit een flesje
  • halve bolvorm of tulbandvorm inhoud 2 liter

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiding:

  1. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs toe en los de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.

  2. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.

  3. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk.

  4. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel die erdoor. (klein beetje achterhouden voor een toefje).

  5. Bekleed de vorm met de folie, beleg de binnenkant met de in plakken gesneden cake. 

  6. Sprenkel de rum erover.

  7. Schep de room vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met de rest van de rum.

  8. Zet de bombe afgedekt minstens 3 uur in de ijskast. 

  9. Stort de bombe op een platte schaal, verwijder huishoudfolie. 

  10. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp een theelepel van de schil.

  11. Pers de sinaasappel.

  12. Verwarm de bosvruchtenjam, de port, sinaasappelsap, -rasp en citroensap.

  13. Giet de iets afgekoelde saus over de bombe. garneer de bombe met het achtergebleven slagroom (toefje ) en strooi een klein beetje poedersuiker alleen bovenop.