Kerstbombe

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstbombe

Kerstbombe

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl melk
  • ½ dl water
  • ½ liter water
  • 200 gram amandelspijs
  • 200 gram Aardbeien
  • 200 gram kersen zonder pit
  • 4 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 cake
  • 5 eetlepels rum
  • ½ pot bosvruchtenjam
  • 1 dl port
  • 1 sinaasappel
  • poedersuiker
  • 1 flesje citroensap (of 2 el citroensap uit een flesje)
  • halve bolvorm of tulbandvorm inhoud 2 liter

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiding:

  • Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs toe en los de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
  • Roer goed door en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.
  • Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel die erdoor. (klein beetje achterhouden voor een toefje).
  • Bekleed de vorm met de folie, beleg de binnenkant met de in plakken gesneden cake. 
  • Sprenkel de rum erover.
  • Schep de room vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met de rest van de rum.
  • Zet de bombe afgedekt minstens 3 uur in de ijskast. 
  • Stort de bombe op een platte schaal, verwijder huishoudfolie. 
  • Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp een theelepel van de schil.
  • Pers de sinaasappel.
  • Verwarm de bosvruchtenjam, de port, sinaasappelsap, -rasp en citroensap.
  • Giet de iets afgekoelde saus over de bombe. garneer de bombe met het achtergebleven slagroom (toefje ) en strooi een klein beetje poedersuiker alleen bovenop.