Kerstcake

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstcake

Kerstcake

Recept categorie Cake
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram krenten
  • 200 gram blauwe rozijnen
  • 200 gram blanke rozijnen
  • 100 gram gesnipperde sukade
  • 1 doosje oranjesnippers
  • 1 doosje bigarreaux
  • 1 appel gesnipperd
  • 100 gram gesnipperde amandelen
  • 6 eetlepels rum
  • 250 gram bloem
  • zout
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • boter
  • paneermeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de krenten, rozijnen, oranjesnippers, bigarreaux, appel, amandelen met de rum.

  2. Zet dit mengsel 2 dagen in de koelkast om de rum te laten intrekken.

  3. Af en toe omscheppen.

  4. Maak een cakedeeg van de bloem, snufje zout, suiker en eieren. 

  5. Meng het rozijnen-vruchtenmengsel door het deeg.

  6. Beboter een cakevorm (liefst een stenen) en bestrooi deze met paneermeel.

  7. Schep het cakebeslag in de vorm.

  8. Bak deze in ca. 1½ uur in de oven op ca. 175 C. 

  9. Wikkel de cake na afkoelen in aluminiumfolie. 

  10. Bewaar de cake nog 4 dagen op een koele, donkere plaats. (NIET in de koelkast).