Kerstgebak

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstgebak
Print

Kerstgebak

Categorie Gebak
Keyword Kerst
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 750 gram tarwefijnmeel
  • 150 gram cacao of carobpoeder
  • 150 gram rozijnen
  • 8 dl water
  • 4 eetlepels siroop
  • 1 zakje wijnsteenbakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Een bakvorm (ring- of tulbandvorm is het mooist) in-olieën en bestrooien met een beetje meel.
  • Alle ingrediënten heel goed mengen en gelijkmatig over de vorm verdelen.
  • In anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150 °C. 
  • Versiering: breng 2 dl vruchtensap (rode bes- of bosbessensap kleurt heel mooi) aan de kook en bind in met 2 dessertl. arrowroot, zodat een dikke saus ontstaat. 
  • Giet deze bovenop het gebak, laat gerust saus over de rand lopen.
  • Zo wordt het geheel van een glazuurlaag voorzien.
  • Garneer met gehakte nootjes, schijfjes mandarijn of naar eigen fantasie.