Kerstgebak

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstgebak

Kerstgebak

Recept categorie Gebak
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 750 gram tarwefijnmeel
  • 150 gram cacao of carobpoeder
  • 150 gram rozijnen
  • 8 dl water
  • 4 eetlepels siroop
  • 1 zakje wijnsteenbakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Een bakvorm (ring- of tulbandvorm is het mooist) in-olieën en bestrooien met een beetje meel.

  2. Alle ingrediënten heel goed mengen en gelijkmatig over de vorm verdelen.

  3. In anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150 °C. 

  4. Versiering: breng 2 dl vruchtensap (rode bes- of bosbessensap kleurt heel mooi) aan de kook en bind in met 2 dessertl. arrowroot, zodat een dikke saus ontstaat. 

  5. Giet deze bovenop het gebak, laat gerust saus over de rand lopen.

  6. Zo wordt het geheel van een glazuurlaag voorzien.

  7. Garneer met gehakte nootjes, schijfjes mandarijn of naar eigen fantasie.