Kerstkalkoenrollades

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstkalkoenrollades

Kerstkalkoenrollades

Recept printen
Recept categorie: met kip
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 kalkoen
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram gemengde paddestoelen( bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)
  • 100 gram rookspekreepjes
  • ½ dl crême fraiche
  • 50 gram boter
  • 150 gram cranberrycompote ((pot))
  • ½ dl kippenbouillon ((tablet of pot))
  • ½ dl slagroom
  • enkele takjes bladselderij
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze met behulp van een snijplank, deegroller of onderkant van een koekenpan plat.
  • Leg ze in de plasticfolie even terug in de koelkast.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de paddestoelen in kleine stukjes.
  • Snij de selderij fijn, hou wat blaadjes achter voor de garnering.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes enkele minuten.
  • Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak deze even mee.
  • Schep de paddestoelen en de fijngesneden bladselderij erdoor en schep dit 1-3 minuten op hoog vuur om.
  • Roer de creme fraiche erdoor en maak het op smaak met zout en peper.
  • Laat het een beetje afkoelen. 
  • Haal de schnitzels uit de koelkast.
  • Schep een bergje van de paddestoelenvulling in het midden van elke schnitzel en rol de lapjes strak op.
  • Steek ze vast met een houten prikker.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rollades rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en laat ze in 10 tot 15 minuten gaar worden. 
  • Meng intussen de cranberrycompote en de bouillon door elkaar in en verwarm het op laag vuur in een steelpannetje.
  • Roer de slagroom erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Leg de mini-rollades op 4 borden en schenk de cranberrysaus erbij, garneren met een selderijblaadje.
  • Lekker met stoofpeertjes en aardappelpuree of aardappelkroketjes.

Tips / Opmerking

Als je niet zo van kalkoen houdt kun je het ook maken met kip, kalfs -of varkensschnitzels.