Kerstkalkoenrollades

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstkalkoenrollades

Kerstkalkoenrollades

Recept categorie Gerecht met Kip
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 kalkoenschnitzels van 150 gr. per stuk
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram gemengde paddestoelen( bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)
  • 100 gram rookspekreepjes
  • ½ dl crème fraîche
  • 50 gram boter
  • 150 gram cranberrycompote (pot)
  • ½ dl kippenbouillon (tablet of pot)
  • ½ dl slagroom
  • enkele takjes bladselderij
  • zout en peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze met behulp van een snijplank, deegroller of onderkant van een koekenpan plat.

  2. Leg ze in de plasticfolie even terug in de koelkast.

  3. Pel en snipper de sjalotjes.

  4. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes.

  5. Snij de selderij fijn, hou wat blaadjes achter voor de garnering.
  6. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes enkele minuten.

  7. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak deze even mee.

  8. Schep de paddestoelen en de fijngesneden bladselderij erdoor en schep dit 1-3 minuten op hoog vuur om.

  9. Roer de creme fraiche erdoor en maak het op smaak met zout en peper.

  10. Laat het een beetje afkoelen. 

  11. Haal de schnitzels uit de koelkast.

  12. Schep een bergje van de paddestoelenvulling in het midden van elke schnitzel en rol de lapjes strak op.

  13. Steek ze vast met een houten prikker.

  14. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rollades rondom bruin.

  15. Zet het vuur laag en laat ze in 10 tot 15 minuten gaar worden. 

  16. Meng intussen de cranberrycompote en de bouillon door elkaar in en verwarm het op laag vuur in een steelpannetje.

  17. Roer de slagroom erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper. 

  18. Leg de mini-rollades op 4 borden en schenk de cranberrysaus erbij, garneren met een selderijblaadje.

  19. Lekker met stoofpeertjes en aardappelpuree of aardappelkroketjes.

Tips / Opmerkingen

Als je niet zo van kalkoen houdt kun je het ook maken met kip, kalfs -of varkensschnitzels.