Kerstkoek

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstkoek

Kerstkoek

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 175 gram hazelnoot strooisel.
  • 8 centiliter melk
  • 5 ei
  • suiker
  • citroensap
  • naar smaak cacao.
  • naar smaak kleurstof.
  • naar smaak cocos.

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. (gasoven stand 3) en zet een bakvorm klaar van 33x24x5 centimeter. 
  • Doe de boter, suiker en eieren in een kom en roer deze ingredienten met de mixer tot een luchtige massa.
  • Voeg gehakte noten, meel, eventueel bakpoeder en melk toe en roer het geheel tot een soepel deeg.
  • Doe de deeg in de bakvorm, strijk het aan de bovenzijde glad af en plaats de bakvorm op een rooster in het midden van de oven.
  • Bak de koek gedurende 50 tot 60 minuten en laat hem vervolgens circa 30 minuten in de uitgeschakelde oven afkoelen.
  • Maak intussen van poedersuiker, citroensap, cacaopoeder en de voedingskleurstoffen suikerglazuur in verschillende kleuren: veel bruin en weinig groen, geel en wit.
  • Haal de koek uit de oven en snij de boven zijden met een scherp mes vlak.
  • Stort de koek vervolgens op een plank of schaal. 
  • Bestrijk de achtergrond met chocoladeglazuur en bestrooi dit met geraspte kokos.
  • Maak de koek naar eigen inzicht op met kestmotieven gemaakt van de suikerglazuur.
  • Aangevuld met smarties en andere versieringen