Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

 

Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • snufje zout
  • 100 gram koude boter of margarine in blokjes
  • ca. 50 gram pijnboompitten
  • ca. 50 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng het bakmeel met de suiker en het zout.

  2. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is.

  3. Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. 

  4. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven.

  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  6. Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik.

  7. Steek hieruit circa 20 koekjes.

  8. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  9. Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg.

  10. Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.

  11. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.