Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

 

Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram suiker
  • zout
  • 100 gram boter (in blokjes)
  • ca. 50 gram pijnboompitten
  • ca. 50 gram chocola (in kleine stukjes gehakt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng het bakmeel met de suiker en het zout.
  • Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is.
  • Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. 
  • Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik.
  • Steek hieruit circa 20 koekjes.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg.
  • Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.

Tips / Opmerking

Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.