Kerstkrans

      Geen reacties op Kerstkrans

 

Kerstkrans

Recept printen
Recept categorie: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

extra nodig:

  • bakplaat (met bakpapier bekleed )

Hoe maak ik het klaar:

  • Amandelspijs met 1/2 losgeklopt ei, koffieroom en citroensap mengen.
    Goed door elkaar prakken. Van spijsmengsel rol van ñ 38 cm vormen.
  • Oven voorverwarmen op 200 èC. 6 plakjes deeg op elkaar uitrollen tot lap van 15 x 40 cm.
  • Rol spijs voorzichtig op deeg leggen en deeg om spijs rollen.
    Lange kant van deeg met beetje water bestrijken en deeg goed vastplakken.
  • Deeg tot krans vormen en open uiteinden in elkaar schuiven en met water aan elkaar plakken.
  • Krans voorzichtig met naad naar onder op bakplaat leggen. 
  • Uit 2-3 plakjes deeg royaal aantalsterretjes van verschillende grootte snijden en met water op krans plakken. 1 ei loskloppen en krans ermee bestrijken.
  • Krans in midden van oven in ñ 50 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.