Kerstkrans

      Geen reacties op Kerstkrans

 

Kerstkrans

Recept categorie Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst
Porties 8 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gr amandelspijs
  • 1 1/2 ei
  • 1/2 eetlepel koffieroom
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 8-9 plakjes bladerdeeg ontdooid

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Amandelspijs met 1/2 losgeklopt ei, koffieroom en citroensap mengen.
    Goed door elkaar prakken. Van spijsmengsel rol van ñ 38 cm vormen.

  2. Oven voorverwarmen op 200 èC. 6 plakjes deeg op elkaar uitrollen tot lap van 15 x 40 cm.
  3. Rol spijs voorzichtig op deeg leggen en deeg om spijs rollen.
    Lange kant van deeg met beetje water bestrijken en deeg goed vastplakken.
  4. Deeg tot krans vormen en open uiteinden in elkaar schuiven en met water aan elkaar plakken.

  5. Krans voorzichtig met naad naar onder op bakplaat leggen. 

  6. Uit 2-3 plakjes deeg royaal aantalsterretjes van verschillende grootte snijden en met water op krans plakken. 1 ei loskloppen en krans ermee bestrijken.

  7. Krans in midden van oven in ñ 50 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.