Kerstkransjes

      Geen reacties op Kerstkransjes

 

Kerstkransjes

Kerstkransjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 10 stuks
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 200 gram boter
  • 140 gram basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel limoen
  • 300 gram bloem (gezeefd)
  • 1 ei (losgeklopt met een eetlepel water)
  • amandelen ( of amandelstiften)
  • 100 gram suiker

Extra benodigdheden:

  • 1 uitsteekvorm rond Ø 4 cm
  • 1 uitsteekvorm rond Ø 1 cm

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
  • Roer de limoenrasp erdoorheen.
  • Kneed vervolgens de zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor.
  • Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
  • Hoe dunner, hoe lekkerder.
  • Betrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
  • Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
  • Voor het rondje in het midden van het koekje gebruikt u de kleine.
  • Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
  • Bak ze in een voorverwarmde oven: Boven-Onderwarmte, 160 °C, ongeveer 20 minuten.