Kerstkransjes

      Geen reacties op Kerstkransjes

 

Kerstkransjes

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Porties 10 stuks
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 200 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder baking soda
  • 1 eetlepel limoenrasp
  • 300 gram zeeuwse bloem gezeefd
  • 1 ei losgeklopt met een eetlepel water
  • Amandelschaafsel of amandelstiften
  • 100 gram kristalsuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
  2. Roer de limoenrasp erdoorheen.
  3. Kneed vervolgens de zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor.
  4. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
  6. Hoe dunner, hoe lekkerder.
  7. Betrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
  8. Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
  9. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
  10. Voor het rondje in het midden van het koekje gebruikt u de kleine.
  11. Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
  12. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
  13. Bak ze in een voorverwarmde oven: Boven-Onderwarmte, 160 °C, ongeveer 20 minuten.