Kerstpasta met kipfilet in gorgonzolasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstpasta met kipfilet in gorgonzolasaus

Kerstpasta met kipfilet in gorgonzolasaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 tomaten
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 15 gr verse peterselie
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 300 gram (kerst) pasta
  • 4 maïskipfilets
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 300 gram gorgonzola (blauwaderkaas)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen.

  2. Tomaten schoonmaken, halveren en in ovenschaal leggen.

  3. Korsten van brood snijden en brood (eventueel in keukenmachine) verkruimelen.

  4. Peterselie fijnknippen en door broodkruim mengen. 

  5. Broodkruim over tomaten verdelen en met 3 el olie besprenkelen.

  6. Tomaten in midden van oven 15 min. bakken.

  7. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  8. Kipfilets met zout en peper bestrooien.

  9. In koekenpan rest van olie verhitten en kipfilet in 12 min. gaar en bruin bakken..

  10. In steelpan crème fraîche met gorgonzola laten smelten.

  11. Saus met zout en peper op smaak brengen. 

  12. Pasta met saus, kipfilet en tomaten serveren.