Kersttaart met chocolademousse

      Reacties uitgeschakeld voor Kersttaart met chocolademousse

Kersttaart met chocolademousse

Recept printen
Recept categorie: Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor de witte chocolademousse

  • 225 gram chocola
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 6 dl slagroom

Voor de bruine glazuurlaag

  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram chocola (in kleine stukjes )

Voor de rode vruchtensaus

  • 500 gram frambozen of aardbeien
  • citroensap
  • 50 gram poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

Mousse

  • Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten.
  • Gelatine in ruim koud water ± 5 minlaten weken. 
  • 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen.
  • Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 
  • 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen. 
  • Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.

Bruine glazuurlaag:

  • Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken.
  • Chocolade onder roeren laten smelten.
  • Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken.
  • Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt.
  • Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven.
  • Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering.
  • In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus.