Kersttaart

      Reacties uitgeschakeld voor Kersttaart

Kersttaart

Recept printen
Recept categorie: Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 1 taarten
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 ei
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 gram amandelen
  • enkele druppels amandelessence
  • boter
  • bloem
  • 300 gram marsepein ((kant en klaar))
  • ei
  • chocola

Hoe maak ik het klaar:

  • Roer de boter met de suiker tot room en voeg een voor een de eieren toe.
  • Meng zelfrijzend bakmeel en koekkruiden door elkaar en spatel deze in gedeelten erdoor.
  • Hak de amandelen klein en voeg deze met de rozijnen en amandelessence toe. 
  • Vet een springvorm in met boter en bestuif deze met bloem. 
  • Giet het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 160 °C, stand 2-3.
  • Bak de taart in 70-990 minuten gaar. 
  • De taart is gaar wanneer een droge naald er na het prikken er weer droog uit komt. 
  • Haal de taart ui de oven en laat deze op een rooster afkoelen.
  • Rol de marsepein uit tot een grote ronde lap en leg deze als een tafelkleed over de taart.
  • Plak met wat eiwit wat chocoladeblaadjes erop.

Tips / Opmerking

Variatie: In plaats van chocoladeblaadjes kunt u natuurlijk ook dunne flikken of kleine kerstkransjes nemen.