Kerstterrine met gerookte zalm en paling

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstterrine met gerookte zalm en paling

Kerstterrine met gerookte zalm en paling

Recept printen
Recept categorie: met vis
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pakje zalm ((100 gram))
  • 1 pakje gerookte palingfilet ((100 gram))
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 pakje roomkaas ((200 gram))
  • 1 eetlepel mosterd
  • ¾ dl slagroom
  • dille/komkommer
  • Cakevorm ((ca. 20 cm))
  • plastic folie

Hoe maak ik het klaar:

  • Vorm bekleden met plastic folie.
  • Helft van de gerookte zalm over bodem verdelen.
  • Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. laten weken.
  • Intussen de paling in hele kleine stukjes snijden.
  • Roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel, palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten, gelatine goed uitknijpen en van vuur af in het hete water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan paling/kaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen en door paling/kaasmengsel scheppen.
  • Helft van dit mengsel in vorm scheppen, rest van de zalm erover verdelen.
  • Rest van paling/kaasmengsel erop scheppen. 
  • Afgedekt in koelkast ca. 4 uur laten opstijven 
  • Plank op cakevorm leggen, samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden, plastic folie voorzichtig verwijderen.
  • In plakken snijden en garneren met dille en plakjes komkommer.