Kerstterrine met gerookte zalm en paling

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstterrine met gerookte zalm en paling

Kerstterrine met gerookte zalm en paling

Recept categorie Gerecht met vis
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pakje gerookte zalmfilet (100 gram)
  • 1 pakje gerookte palingfilet (100 gram)
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 pakje verse roomkaas naturel (200 gram)
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • ¾ dl slagroom
  • dille/komkommer
  • kleine cakevorm (ca. 20 cm)
  • plastic folie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vorm bekleden met plastic folie.

  2. Helft van de gerookte zalm over bodem verdelen.

  3. Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. laten weken.

  4. Intussen de paling in hele kleine stukjes snijden.

  5. Roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel, palingstukjes erdoor roeren.

  6. In steelpan 1 eetlepel water verhitten, gelatine goed uitknijpen en van vuur af in het hete water oplossen.

  7. Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan paling/kaasmengsel toevoegen.

  8. In kom slagroom bijna stijf kloppen en door paling/kaasmengsel scheppen.

  9. Helft van dit mengsel in vorm scheppen, rest van de zalm erover verdelen.

  10. Rest van paling/kaasmengsel erop scheppen. 

  11. Afgedekt in koelkast ca. 4 uur laten opstijven 

  12. Plank op cakevorm leggen, samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden, plastic folie voorzichtig verwijderen.

  13. In plakken snijden en garneren met dille en plakjes komkommer.