Kerstterrine met ham en druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstterrine met ham en druiven

Kerstterrine met ham en druiven

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met vlees
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 gram gegrilde achterham in plakken van 1/2 cm
  • 500 gram witte druiven zonder pit (Thompson seedless)
  • 125 gram roomkaas
  • ¼ liter slagroom
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ zakje bieslook ((a 15 gram))
  • peper & zout
  • slablaadjes

Hoe maak ik het klaar:

  • In ruim water de gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen in pan de slagroom en roomkaas zachtjes verwarmen.
  • Kaas al roerend in ca. 2 minuten laten smelten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in slagroommengsel laten oplossen.
  • Laten afkoelen tot mengsel lobbig begint te worden.
  • Ham in kleine stukjes snijden. 
  • Druiven van takjes nemen, wassen en goed droogdeppen.
  • Binnenkant van vorm bekleden met plastic folie. 
  • Bieslook, ham en 300 gr. druiven door slagroommengsel roeren, op smaak brengen met peper en zout en mengsel overdoen in vorm.
  • Bovenkant gladstrijken en ca. 3 uur laten opstijven in koelkast. 
  • Rest van de druiven halveren. 
  • Bovenkant van de terrine voorzichtig van vorm losmaken, vorm enkele seconden in warm water houden. 
  • Plank op vorm leggen, samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden, folie verwijderen, in plakken snijden (16 st.) .
  • Op bordjes wat sla leggen en plakken dakpansgewijs neerleggen.
  • Halve druiven erover verdelen.