Kerstterrine met ham en druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstterrine met ham en druiven

Kerstterrine met ham en druiven

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vlees
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram gegrilde achterham in plakken van 1/2 cm
  • 500 gram witte druiven zonder pit (Thompson seedless)
  • 125 gram verse roomkaas
  • ¼ liter slagroom
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ zakje bieslook (a 15 gram)
  • zout en peper
  • slablaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. In ruim water de gelatine ca. 5 minuten laten weken.

  2. Intussen in pan de slagroom en roomkaas zachtjes verwarmen.

  3. Kaas al roerend in ca. 2 minuten laten smelten.

  4. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in slagroommengsel laten oplossen.

  5. Laten afkoelen tot mengsel lobbig begint te worden.

  6. Ham in kleine stukjes snijden. 

  7. Druiven van takjes nemen, wassen en goed droogdeppen.

  8. Binnenkant van vorm bekleden met plastic folie. 

  9. Bieslook, ham en 300 gr. druiven door slagroommengsel roeren, op smaak brengen met peper en zout en mengsel overdoen in vorm.

  10. Bovenkant gladstrijken en ca. 3 uur laten opstijven in koelkast. 

  11. Rest van de druiven halveren. 

  12. Bovenkant van de terrine voorzichtig van vorm losmaken, vorm enkele seconden in warm water houden. 

  13. Plank op vorm leggen, samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden, folie verwijderen, in plakken snijden (16 st.) .

  14. Op bordjes wat sla leggen en plakken dakpansgewijs neerleggen.

  15. Halve druiven erover verdelen.