Kervelsoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Kervelsoep 2

Kervelsoep 2

Recept categorie Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • een paar eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 1.4 liter kalfsbouillon
  • 8 eetlepels kervel alleen zachte takjes, fijngehakt, goed gepakt
  • 3 losgeklopte eidooiers
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • fijngehakte kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter tot ze begint te borrelen, voeg de bloem toe en fruit de bloem zachtjes al roerend ± 3 minuten (de bloem mag niet kleuren).

  2. Voeg geleidelijk de bouillon toe en kook de soep al roerend tot die glad en iets gebonden is.

  3. Laat de soep nog 30 minuten koken, roer af en toe.
  4. Voeg de kervel toe, laat de soep weer aan de kook komen en laat haar nog 1 minuut doorkoken.

  5. Klop de eidooiers op met 1 1/4 dl hete soep; voeg dit mengsel weer aan de soep toe en laat de soep heet worden, maar niet meer koken.

  6. Controleer de smaak op peper en zout en garneer de soep met fijngehakte kervel. 

  7. Of: dien de soep op met wat zeer fijngesneden knapperige kropsla erover gestrooid.