Kikkererwten met pompoensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kikkererwten met pompoensoep
Print

Kikkererwten met pompoensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 1 theelepel gemalen komijn ook bekend als djinten
  • paprikapoeder
  • 200 gr pompoen uit een potje
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1 bosje stoneleeks of lente-uitjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • wat verse koriander en muntblaadjes
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de kikkererwten in het vocht met de knoflook, zout en de kruiden heet worden.
  • Laat de uitgelekte pompoen warm worden. Maak de stoneleeks of lente-uitjes schoon en snij ze in vieren.
  • Voeg ze toe aan de kikkererwten en laat ze samen heet worden.
  • Schep het kikkererwtenmengsel bij de pompoen, bedruppel met de olie, bestrooi met de koriander en leg er wat blaadjes munt bij.