Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

      Reacties uitgeschakeld voor Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

 

Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

Voor 1 lage quichevorm Ø 28 cm:
Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Herst, Vegetarisch
Totaal tijd 55 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • Scheutje olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 400 g pompoen geschild en in blokjes
  • 6 takjes tijm blaadjes eraf geritst
  • 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Zout
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 el Boter om in te vetten
  • 1 hand rucola

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 180° C boven-/onderwamte voorverwarmen en
  2. het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  3. De olijfolie in een pan verwarmen en de rode ui met de
  4. knoflook fruiten. De pompoen toevoegen en ca. 5 min.
  5. meebakken. De tijm toevoegen en kort meebakken.
  6. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de
  7. ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het
  8. deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm
  9. leggen, het invetten hoeft dan niet).
  10. De rand van het deeg iets omvouwen, zodat de rand wat
  11. dikker wordt. Het pompoenmengsel over het deeg
  12. verdelen en de kikkererwten hier bovenop scheppen. De
  13. crème fraîche met de eieren, cayennepeper en wat zout
  14. mengen en over de kikkererwten gieten. De feta over het
  15. mengsel verdelen.
  16. Onderin de oven in 45 – 55 min. afbakken.
  17. Voor het serveren met rucola garneren.

Tips / Opmerkingen

Voeg voor wat extra pit wat uitgebakken spekjes toe aan de vulling. De feta kan vervangen worden door geitenkaas.