Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

      Reacties uitgeschakeld voor Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

 

Print

Kikkererwtenquiche met pompoen en feta

Voor 1 lage quichevorm Ø 28 cm:
Categorie Gerecht met groenten
Keyword Herst, Vegetarisch
Totale tijd 55 minuten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • Scheutje olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 400 g pompoen geschild en in blokjes
  • 6 takjes tijm blaadjes eraf geritst
  • 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Zout
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 el Boter om in te vetten
  • 1 hand rucola

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 180° C boven-/onderwamte voorverwarmen en
  • het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De olijfolie in een pan verwarmen en de rode ui met de
  • knoflook fruiten. De pompoen toevoegen en ca. 5 min.
  • meebakken. De tijm toevoegen en kort meebakken.
  • Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de
  • ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het
  • deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm
  • leggen, het invetten hoeft dan niet).
  • De rand van het deeg iets omvouwen, zodat de rand wat
  • dikker wordt. Het pompoenmengsel over het deeg
  • verdelen en de kikkererwten hier bovenop scheppen. De
  • crème fraîche met de eieren, cayennepeper en wat zout
  • mengen en over de kikkererwten gieten. De feta over het
  • mengsel verdelen.
  • Onderin de oven in 45 – 55 min. afbakken.
  • Voor het serveren met rucola garneren.

Tips / Opmerkingen

Voeg voor wat extra pit wat uitgebakken spekjes toe aan de vulling. De feta kan vervangen worden door geitenkaas.