Kikkererwtensoep met lamsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Kikkererwtensoep met lamsvlees

Kikkererwtensoep met lamsvlees

Een goed gevulde soep, die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, van

kikkererwten, lamsvlees met -bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en geurige

kruiden als koriander, gember en kaneel.

Recept categorie Soepen
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg lamsvlees met bot in stukken
  • 2 uien fijngesneden
  • 100 gr linzen
  • 1/2 knolselderij in stukjes
  • 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
  • 5 fijngesneden takjes peterselie
  • 5 fijngesneden takjes koriander
  • 15 draadjes saffraan
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 kg tomaten fijngesneden ontvelde
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken.
  2. Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
  3. Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken.

  4. Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.
  5. Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan.
  6. Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over.

  7. Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.