Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

      Geen reacties op Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Aziatische Keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram kipfilet
  • 2 bananen (niet te rijp)
  • 1 beker (400 ml) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 600 gram fijngesneden witte kool
  • Conimex Wok Olie
  • ½ zak (250 gram) Conimex Mie (nestjes)
  • Conimex Ketjap Marinade
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • Conimex Satéstokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

  2. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. 

  3. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 

  4. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

  5. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. 

  6. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. 

  7. Kort laten trekken.

  8. Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. 

  9. Geregeld keren.

  10. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.

  11. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  12. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. 

  13. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. 

  14. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.

  15. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  16. Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

  17. Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. 

  18. Variatietip: Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel