Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

      Geen reacties op Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Aziatische Keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 bananen (niet te rijp)
  • 1 beker (400 ml) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 600 gram fijngesneden witte kool
  • Conimex Wok Olie
  • ½ zak (250 gram) Conimex Mie (nestjes)
  • Conimex Ketjap Marinade
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • Conimex Satéstokjes

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. 
  • Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. 
  • Kort laten trekken.
  • Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. 
  • Geregeld keren.
  • Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. 
  • Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. 
  • Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.
  • Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. 
  • Variatietip: Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel