Kip Basquaise

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Basquaise

Kip Basquaise

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kippenpoten
  • 25 gr kruidenmix voor kip-pikant
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gr tomaatblokjes blik
  • 1 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en hak hem fijn.
  2. Pel de knoflook.
  3. Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes.
  4. Halveer de kippenpoten en wrijf ze in met de kruidenmix voor kip.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin.
  6. Voeg de ui aan de kip toe, pers de knoflook erboven uit en bak nog ± 3. minuten.
  7. Voeg de tomaatblokjes, de wijn en de rozemarijnnaaldjes toe en laat de kip afgedekt op laag vuur in ± 40 minuten gaar stoven.

  8. Lekker met gele rijst en haricots verts.