Kip Basquaise

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Basquaise

Kip Basquaise

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kip
  • 25 gr kipkruiden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gr tomaat (blik)
  • 1 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en hak hem fijn.
  • Pel de knoflook.
  • Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes.
  • Halveer de kippenpoten en wrijf ze in met de kruidenmix voor kip.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui aan de kip toe, pers de knoflook erboven uit en bak nog ± 3. minuten.
  • Voeg de tomaatblokjes, de wijn en de rozemarijnnaaldjes toe en laat de kip afgedekt op laag vuur in ± 40 minuten gaar stoven.
  • Lekker met gele rijst en haricots verts.