Kip Callaloo

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Callaloo

Kip Callaloo

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kip
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gr hele amandelen
  • 50 gr paranoten
  • 2 avocado
  • 2 bananen
  • 3 papaya's
  • 500 gr bladspinazie

Voor de saus:

  • 4 eetlepels crême fraiche
  • 4 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 kopje kippenbouillon

Voor het garnituur:

  • gefrituurde kokosrasp
  • gefrituurde aubergine
  • 1 bosje munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Smeer de kipfilets in met de mosterd en haal ze door de bloem.
  • Braad ze aan en laat ze vervolgens in de oven op 200°C 10 minuten garen.
  • Pureer de avocado's met de bananen en breng de puree op smaak met een snufje zout en wat citroensap.
  • Haal de kip uit de oven en smeer de puree erop.
  • Laat het geheel tenslotte in de oven of onder de grill nog even bruinen.

De groenten:

  • Schil de papaya's, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in blokjes en zet dit met wat olijfolie aan.
  • Laat de papaya's op laag vuur gaar worden.
  • Voeg vervolgens de gewassen spinazie toe en laat het geheel nog 2 minuten garen.

De saus:

  • Laat de kippenbouillon, de zure room en de crème fraîche samen inkoken.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Het garnituur:
  • Snijd de kokos en de aubergine met een dunschiller in plakjes en frituur die licht in arachideolie.
  • Maak het geheel af met een takje munt.
  • Dit gerecht past goed bij pandanrijst waaraan een rood pepertje is toegevoegd.