Kip in calvados roomsaus

      Geen reacties op Kip in calvados roomsaus

Kip in calvados-roomsaus


Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 8 kilo kip in delen
  • 100 gr boter
  • zout peper
  • 1 bouquet garni 1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 fles cider mousserende appelwijn, 0,75 liter 1 dl calvados (distillaat van cider)
  • 250 gr créme fraiche
  • 250 gr champignons grote gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. De poelier vragen kip in 8 stukken te snijden.
  2. Rest karkas in stukken gehakt meevragen.

BEREIDEN:

  1. Kipdelen met zout en peper bestrooien.
  2. In grote braadpan boterverhitten.
  3. Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken.
  4. Bouquet garni toevoegen.
  5. Kip met deksel op pan in ±20-25 minuten zachtjes gaar laten worden.

  6. Kip uit pan nemen (karkas erinlaten).
  7. Sjalotjes toevoegen en ±5 minuten bakken.

  8. Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ±10 minuten zachtjes laten koken.

  9. Saus zeven.
  10. Tot helft laten inkoken.
  11. Créme fréche erdoor roeren.
  12. Champignons toevoegen en in ñ 8 minuten zachtjes gaar laten worden.
  13. Peterselie erdoor roeren.