Kip in calvados roomsaus

      Geen reacties op Kip in calvados roomsaus

Kip in calvados-roomsaus

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 8 kilo kip (in delen)
  • 100 gr boter
  • zout (peper)
  • 1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden)
  • 2 sjalotten (fijngehakt)
  • 1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter 1 dl calvados (distillaat van cider))
  • 250 gr crême fraiche
  • 250 gr champignons (grote gehalveerd)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • De poelier vragen kip in 8 stukken te snijden.
  • Rest karkas in stukken gehakt meevragen.

BEREIDEN:

  • Kipdelen met zout en peper bestrooien.
  • In grote braadpan boterverhitten.
  • Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken.
  • Bouquet garni toevoegen.
  • Kip met deksel op pan in ±20-25 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Kip uit pan nemen (karkas erinlaten).
  • Sjalotjes toevoegen en ±5 minuten bakken.
  • Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ±10 minuten zachtjes laten koken.
  • Saus zeven.
  • Tot helft laten inkoken.
  • Créme fréche erdoor roeren.
  • Champignons toevoegen en in ñ 8 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Peterselie erdoor roeren.