Kip champignongoulash

      Reacties uitgeschakeld voor Kip champignongoulash

Kip champignongoulash

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kip
  • 1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 30 gr boter
  • 1 prei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 verse rode peper
  • 140 gr tomatenpuree (blikje )
  • 2 theelepels oregano
  • 250 gr champignons
  • fijngeknipte bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de kipfilet op met de kippenbouillon en kook de kip hierin net gaar.
  • Haal de kip uit de pan en snijd hem in blokjes.
  • Verhit de boter in een royale braadpan.
  • Maak de prei schoon, snijd deze in ringen en fruit die met het paprikapoeder in de boter.
  • Pers het teentje knoflook boven de pan uit en fruit dit mee.
  • Maak de paprika's en de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes en de peper heel fijn.
  • Bak ze in de pan mee.
  • Voeg de tomatenpuree met de oregano toe en verdun het geheel met kippenbouillon.
  • Maak de champignons schoon, halveer ze of snijd ze in vieren en doe ze in de pan.
  • Laat de goulash 10 minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het opdienen de kipblokjes toe.
  • Garneer met de fijngeknipte bieslook.
  • Serveer deze goulash met rijst of spaghetti.