Kip champignongoulash

      Reacties uitgeschakeld voor Kip champignongoulash

Kip champignongoulash

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr kipfilet
  • 1/2 liter kippenbouillon van tablet
  • 30 gr boter
  • 1 prei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 verse rode peper
  • 140 gr tomatenpuree blikje
  • 2 theelepels oregano
  • 250 gr champignons
  • fijngeknipte bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de kipfilet op met de kippenbouillon en kook de kip hierin net gaar.
  2. Haal de kip uit de pan en snijd hem in blokjes.
  3. Verhit de boter in een royale braadpan.
  4. Maak de prei schoon, snijd deze in ringen en fruit die met het paprikapoeder in de boter.

  5. Pers het teentje knoflook boven de pan uit en fruit dit mee.
  6. Maak de paprika's en de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes en de peper heel fijn.

  7. Bak ze in de pan mee.
  8. Voeg de tomatenpuree met de oregano toe en verdun het geheel met kippenbouillon.
  9. Maak de champignons schoon, halveer ze of snijd ze in vieren en doe ze in de pan.
  10. Laat de goulash 10 minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het opdienen de kipblokjes toe.

  11. Garneer met de fijngeknipte bieslook.
  12. Serveer deze goulash met rijst of spaghetti.