Kip champignonragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Kip champignonragoût

Kip champignonragoût

Recept categorie Gerecht met Kip, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr kipfilet
  • 400 gr mergelchampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 100 gr meergranenrijst
  • zout
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 2 dl kruidenbouillon tablet
  • 1/2 dl bier
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 50 gr geraspte Friese nagelkaas
  • 1 bekertje crème fraîche
  • peper
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Snipper de knoflook.
  4. Maak de uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  5. Kook de rijst.
  6. Smelt intussen de boter in een ruime pan en bak de kipreepjes al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.

  7. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak die al omscheppend 3 minuten mee.
  8. Strooi de bloem over het mengsel, schep goed om en laat het 3 minuten zachtjes koken.

  9. Schenk er beetje bij beetje de bouillon en het bier bij en breng alles al roerend aan de kook.

  10. Laat de ragoût op halfhoog vuur al roerend dik worden en daarna op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

  11. Schep de bieslook door de rijst en verdeel de rijst over 4 timbaaltjes of 4 kopjes met een inhoud van 2 dl.

  12. Schep de bosuitjes, de kaas en de crème fraîche door de ragoût en warm die 1 minuut goed door.

  13. Breng op smaak met de mosterd en wat peper en zout.
  14. Stort de timbaaltjes op de borden en serveer de ragoût erbij.