Kip champignonragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Kip champignonragoût

Kip champignonragoût

Recept printen
Recept categorie: met kip/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr kip
  • 400 gr mergelchampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 100 gr rijst
  • zout
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 2 dl kruidenbouillon (tablet)
  • 1/2 dl bier
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 50 gr geraspte Friese nagelkaas
  • 1 bekertje crême fraiche
  • peper
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snipper de knoflook.
  • Maak de uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  • Kook de rijst.
  • Smelt intussen de boter in een ruime pan en bak de kipreepjes al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe en bak die al omscheppend 3 minuten mee.
  • Strooi de bloem over het mengsel, schep goed om en laat het 3 minuten zachtjes koken.
  • Schenk er beetje bij beetje de bouillon en het bier bij en breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat de ragoût op halfhoog vuur al roerend dik worden en daarna op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
  • Schep de bieslook door de rijst en verdeel de rijst over 4 timbaaltjes of 4 kopjes met een inhoud van 2 dl.
  • Schep de bosuitjes, de kaas en de crème fraîche door de ragoût en warm die 1 minuut goed door.
  • Breng op smaak met de mosterd en wat peper en zout.
  • Stort de timbaaltjes op de borden en serveer de ragoût erbij.