Kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen

Kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen


Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pakken pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus (CêlaVita)
  • 2 uien in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus à 680 gram
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 8 kip-courgette spiezen
  • 3 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Prik enkele gaatjes in de pakken pofaardappel en zet de pakken in de magnetron op 700 watt. 

  2. Laat ze in ± 30 minuten gaar worden. 

  3. Fruit intussen de uien met de knoflook 5 minuten in de hete olie. 

  4. Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee. 

  5. Schep de tomatenstukjes en de oregano erdoor.

  6. Bereid de de kip-courgettespiezen volgens de aanwijzingen op de verpakking op het rooster van een gloeiende barbecue of onder de voorverwarmde grill. 

  7. Strooi het basilicum over de bonen.

  8. Serveer de spiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen. 

  9. Wijnadvies: Andes Peaks Sauvignon blanc