Kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen

Kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pakken pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus ((CêlaVita))
  • 2 ui (in ringen)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • eetlepel olijfolie
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 1 pot witte bonen
  • ½ eetlepel oregano
  • 8 kip
  • 3 eetlepels basilicum (geknipt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Prik enkele gaatjes in de pakken pofaardappel en zet de pakken in de magnetron op 700 watt. 
  • Laat ze in ± 30 minuten gaar worden. 
  • Fruit intussen de uien met de knoflook 5 minuten in de hete olie. 
  • Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee. 
  • Schep de tomatenstukjes en de oregano erdoor.
  • Bereid de de kip-courgettespiezen volgens de aanwijzingen op de verpakking op het rooster van een gloeiende barbecue of onder de voorverwarmde grill. 
  • Strooi het basilicum over de bonen.
  • Serveer de spiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen. 
  • Wijnadvies: Andes Peaks Sauvignon blanc