Kip curryschotel met ananas en kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Kip curryschotel met ananas en kokos

 

Kip curryschotel met ananas en kokos

Recept printen
Recept categorie: Curry's/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gr kip ( in blokjes van 2 cm)
  • 2 theelepels versgeraspte gember
  • 1 pakje Mix voor Smoorschotel Kip-Curry
  • 250 gr doperwtjes (diepvries)
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • 5 eetlepels seroendeng
  • 4 aan de buitenkant ingevette ovenvaste kommetjes ( met een doorsnee van 15 cm)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Vang het sap op en vul het met water tot 5 dl aan.
  • Verhit de olie en bak de kipfilet 2 minuten.
  • Bak de gember 30 seconden mee.
  • Voeg het ananassap en de smoormix toe en breng het aan de kook.
  • Laat het gerecht afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  • Warm de ananas, de doperwten en de koriander kort mee.
  • Rol de bladerdeegplakjes uit tot lapjes met een doorsnee van 18 cm.
  • Zet de kommetjes omgekeerd op een bakplaat, leg het deeg over de kommetjes en bak het deeg in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
  • Zet de deegbakjes op de borden, schep het kipmengsel erin en bestrooi met de seroendeng.