Kip d’Alsace

      Reacties uitgeschakeld voor Kip d’Alsace

Kip d'Alsace

Maïskipfilet met romige dragonsaus
Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 225°C.
  3. Was de spinazie, verwijder de steeltjes en dep de blaadjes droog.
  4. Pel de knoflook.
  5. Wrijf het vlees in met de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder en peper.
  6. Verhit de olie, bak de filets in ± 15 minuten aan beide kanten bruin en laat ze iets afkoelen.

  7. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot ze om de filets kunnen worden gevouwen.
  8. Verdeel er de spinazie over, leg op elk plakje een kipfilet en bestrooi ze met zout.
  9. Vouw het deeg over de kipfilets en plak de randen met wat water vast.
  10. Leg ze met de naadjes naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei.

  11. Bak ze in de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
  12. Houd ze warm.
  13. Doe de room, de wijn, de dragon en het bakvet in een pannetje, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

  14. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  15. Geef de kippakketjes en de saus bij wilde & witte rijst en gekookte sperzieboontjes.