Kip d’Alsace

      Reacties uitgeschakeld voor Kip d’Alsace

Kip d'Alsace

Maïskipfilet met romige dragonsaus
Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 32 blaadjes spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 enkele kip
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 klein ei
  • 2 dl Room Culinair (= kookroom)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels fijngehakte dragon

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Was de spinazie, verwijder de steeltjes en dep de blaadjes droog.
  • Pel de knoflook.
  • Wrijf het vlees in met de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder en peper.
  • Verhit de olie, bak de filets in ± 15 minuten aan beide kanten bruin en laat ze iets afkoelen.
  • Rol de plakjes bladerdeeg uit tot ze om de filets kunnen worden gevouwen.
  • Verdeel er de spinazie over, leg op elk plakje een kipfilet en bestrooi ze met zout.
  • Vouw het deeg over de kipfilets en plak de randen met wat water vast.
  • Leg ze met de naadjes naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak ze in de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Houd ze warm.
  • Doe de room, de wijn, de dragon en het bakvet in een pannetje, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Geef de kippakketjes en de saus bij wilde & witte rijst en gekookte sperzieboontjes.